nya ryggdynor soffa

Så googlade jag nyss. Jag har en massa tyg som ligger och väntar på att bli vår nya fina omklädda soffa. Men vi har stött på ett stort Problem. Soffan är klädd med ett tyg som har snedställda ”borst”, typ sammet (fast det är förståss inte sammet, men ni förstår säkert hur jag menar). Det medför att när man sätter på ett nytt fodral så vandrar det på dynan, som blir missformad och det ser helt enkelt inte klokt ut. Vi har testsytt enkla fodral, typ örngott, för att prova. Ryggdynorna har dessutom inget annat tyg under, runt skumplasten i småbitar, så det går inte att ta bort det gamla tyget.

Nå, tänker jag. Ryggdynor till soffor borde man väl kunna köpa separat, det får väl kosta lite. Och så googlade jag på ”nya ryggdynor soffa”. Resultat, notera träff nr två:

nya ryggdynor soffa

;-)

Finns det någon, som läser det här, som har något jättebra tips?

Har funderat på att köpa billiga skummadrasser och själv göra, men då måste man förståss ha dubbel madrass i varje dyna och jag får för mig att de inte kommer att hålla formen särskilt bra. Och då har man kostat på både pengar och tid till ingen nytta.

Nej, nu ska jag forska vidare en stund.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer

 1. He, he, ja, så kan det bli ibland, fick en gång besök på min sida av en isländsk tjej i Sverige som hade googlat på "Öskudaginn", tror jag att det var, och då fick hon upp det som jag hade skrivit om denna dag ;0).
  Tja, min första tanke när jag läste om dina problem med ryggdynorna var "KÖP EN NY SOFFA !" men ni gillar ju er gamla soffa, har tyvärr inga tips ..
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 2. Ryggkuddetips. Ta kontakt med Sängspecialisten i Borlänge. De kanske kan ha spillbitar som räcker till kuddarna. De har ju iaf tillräckliga tjocklekar på sina madrasser.

  Här fortsätter vi att leta hus, ska titta på ett i Säter på onsdag.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.