Fatta: HIV har inte försvunnit!!!

Bra att tidningarna börjar ta upp det här med HIV lite mer igen. För det har inte försvunnit! Det finns och kommer för alltid att finnas. Alltid.

För mig var det så att ”vanliga” människor, som jag, inte fick hiv. Det fick bara homosexuella, folk från andra länder eller narkotikamissbrukare. Jag vet att det låter naivt, men så var det.

Suck. Du kan inte se på en människa att hon/han är hiv-smittad. Det är inte så enkelt. Jag känner mig orolig för mina söner som snart kommer att ha sexuella förhållanden. För man kan inte vara säker. Och det är obotligt. Även om det idag finns effektiva bromsmediciner som kan hjälpa många så att de slipper få aids, så är det obotligt.

Och det är ytterst bekymmersamt att clamydia ökar hela tiden. För det är ju ett tecken på att ungdomarna inte skyddar sig med kondom.

Även om tjejen eller killen är varken drogmissbrukare eller bög (högriskgrupperna) – så kan hon/han ha råkat vara oförsiktig någon gång. Det vet du ju inte. Och kan vara hiv-smittad utan att veta om det. För det behöver inte finnas några symptom. Än.

Och tänk dig om du varit oförsiktig. Och inte vet om det. Och sen sprider hiv vidare till någon annan innan du fått reda på det. HUR SKULLE DET KÄNNAS!?! När du får reda på det.

Alltså: ANVÄND KONDOM!!!
Det är så rasande blåögt och dumt att romantisera kondomlösa samlag!
En enda gång kan vara den där gången för mycket. En enda gång. Kondomlösa samlag är ren idioti – såvida du inte VET att din partner är frisk. Tyvärr är det den sanning som gäller. För alltid.

Använder du kondom slipper du clamydia också.

Omkring 4.500 personer beräknas leva med känd hiv-infektion i Sverige. Förra året registrerades rekordmånga nya fall, 541 personer. Det är det högsta antalet sedan tillståndet började diagnostiseras 1986.

Bromsmediciner för livet

Läs mer:
» ”Jag trodde inte att ‘vanliga’ människor fick hiv”
» ”Hiv får inte styra mitt liv”
» Hiv-Sverige

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer

  1. ja usch.. jag har också pojkar i den åldern, eller snart. Visst oroar man sig. De är ju faktiskt rätt omedvetna!

Kommentarer inaktiverade.