I år var första gången på länge som det var ett riktigt valborgsfirande i Hedemora. Vad jag vet i alla fall – vi har alltid åkt till Stjärnsund för att fira in våren vid Grycken. Men i år valde vi förståss att promenera till majbrasan vid Brunnsjön istället. Skönt att kunna promenera istället för att köra bil två mil bort.

Förbluffade blev vi när vi kom några kvarter bort och insåg att halva Hedemora var på väg till brasan. Rena lämmeltåget!

Nåskören sjöng vackert, himlen var vacker, brasan och vädret varmt. Man kunde åka upp i brandförsvaret skylift, köpa korv och kaffe. För att inte tala om hur många vänner och bekanta man kunde prata med. Och så ett tyst fyrverkeri som avslutning. Riktigt lyckat!

På hemvägen mötte vi ett gäng ungdomar på väg till brasan. Mycket förbluffade när de fick höra att det redan var slut, fyrverkeriet avbränt och alla på väg därifrån. *LER STORT* Mmm, jag minns att det ofta var så. Då, när det begav sig. Man kom alltid försent, för man skulle ju ta en öl till först, kissa, bättra på sminket. Ja, ni vet säkert vad jag menar. *LER*

Några bilder, tog inte så många, för jag blev så upptagen av att prata med bekanta.

På väg till brasan

Här brinner det vackert mot kvällshimlen

Färkeri 1

Färkeri 2

Lämlarna går hem igen

Grannarna

När vi kom hem till våran gata igen var grannarna ute och smällde lite småsmällare. Jag, sambon, grannarna A och Y blev inbjudna. Sen satt vi och pratade och hade mycket trevligt till klockan var efter ett på natten. I morse sov vi länge…

Nu ska jag fixa lite lunch. Yngste sonen far med pick och pack hem till en kompis vid 3-tiden för att lana. Äldste sonen kanske också ska fara iväg på lan hos en kompis. I så fall har de bestämt att de ska lana flera dagar och sova på natten. Klokt. Speciellt med tanke på att sonen alltid blir sjuk efter att ha varit uppe en hel natt – garanterat. Oftast är det nån förkylning som bryter ut, eller också får han problem med magen. Vi brukar ändå tillåta det, för jag tycker det är ett relativt ofarligt sätt att lära sig kroppens gränser på. *LER*

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,