Sockerkaka helt enkelt

 

Det här är en helt vanlig sockerkaka, som blir riktigt god.

Vaniljpulver
Ströbröd och smör till formen
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2-1 tsk vaniljpulver
(eller 2 tsk vaniljsocker)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en normalstor sockerkaksform.

Smält smöret, häll i mjölken och ställ åt sidan.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver noga i en bunke och ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten är riktigt tjock och vit. Rör ner smör/mjölkblandningen. Rör ner mjölblandningen och rör tills smeten är jämn och slät. Rör inte för hårt eller för mycket, då faller smeten ihop.

Häll smeten i formen och grädda nere i ugnen ca 40-50 minuter. Provstick med en potatissticka – om det inte blir smet på stickan så är kakan klar. Låt den vila lite i formen innan du stjälper upp den på ett vackert fat.

Kommentera