Helsvenskt känns tryggt

Dataskyddsförordningen - GDPRLäser ett blogginlägg hos Binero (mitt webbhotell sen många år). Jag gillar det helsvenska alternativet, speciellt i dessa tider med ökade krav på informationshantering. Bra med molnlösningar där allt lagras på svenska servrar på svensk mark. Tryggare. Istället för att min information hamnar på till exempel amerikansk mark, något som till exempel gör det svårare att försäkra sig om att man följer Dataskyddsförordningen (GDPR).

Jag arbetar med informationshantering på en svensk myndighet, något som medför att jag blir insatt i alla möjliga aspekter runt det här med vad man ska eller bör tänka på när man hanterar information. Alldeles särskilt vad som gäller när man hanterar digital information. Och ännu mer när det gäller digital hantering av personuppgifter.

Det innebär också att jag inte bara kan sätta mig ner och skriva inlägg i bloggen, utan att ta hänsyn till de krav som ställs på mig som aktör i cyberrymden. Jag vill till exempel inte använda mig av alla tillägg och funktioner som erbjuds till WordPress-användare. Eftersom vissa av dem kan innebära att personuppgifter skickas från min blogg till land utanför EU, där jag inte har kontroll över hanteringen. Gäller att vara någorlunda insatt. För jag vill absolut inte riskera att råka illa ut. Även om en sån här liten blogg näppeligen är intressant i det stora sammanhanget. Men man vet aldrig…

Om du också är intresserad av att läsa lite om vad som gäller för alla oss som hålls med bloggar och annat så har jag lagt några länkar på min sida Integritetspolicy. Upp till var och en att avgöra hur man ska förhålla sig till det hela. Jag väljer försiktighetsmetoden =)

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela: