Velar hit och dit

Skriva bör man annars dör man
Skriva bör man annars dör man

Det blev en lång paus i bloggandet igen. Jag har även funderat på att avsluta mitt FB-konto. För ibland blir jag så less på det digitala och inte minst alla ohemula människor som i sociala medier häver ur sig de mest förskräckande åsikter och gör rena personangrepp. Ofta utan att egentligen känna till fakta. Bara häver ur sig all sin frustration på ett sätt som inte leder till utveckling, som inte bygger, som bara raserar och förstör.

Nå, det kanske leder till något. Trots allt. Till exempel att såna som jag känner att våra röster behövs. Vi stannar kvar.

Jag =

Jag är ingen övermänniska. Jag har inte alltid rätt. Det är inte det jag menar. Jag menar att det behövs lite eftertanke. Och om något: jag kommer aldrig att göra personangrepp eller blåsa upp något stort när det egentligen inte är baserat på fakta. Jag tror på empati – medmänsklighet. Jag tror att det är det enda som kan rädda människan som art. Jag tror på utveckling framåt – inte flykt bakåt.

Ibland är jag ledsen över att jag är så gammal. Det finns så mycket att göra. Och orken räcker inte riktigt till.

Men skriva orkar jag. Så jag har bestämt mig för att fortsätta med det. Förmodligen inte regelbundet. Men ändå.

Kampen fortsätter

Och jag kommer att fortsätta sprida sådant jag tycker är viktigt via mitt FB-konto. Förmodligen har jag vänner som har blockat mig. Och får sällan respons eller gillanden när jag publicerar till exempel en klok ledare från Dagens ETC. Men tänker att om jag så bara får en enda människa att tänka efter en smula och se saken från ett annat håll så har jag uppnått något stort.

Så jag fortsätter.

Förresten

Så gillar jag nya redigeraren i WordPress. Tummen upp!

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela: