Handlat lite höstljus

Idag for jag och sambon iväg till Borlänge för att köpa en ny kompressor eftersom den gamla gått helt sönder. Blev förstås lite annat smått och gott också. Jag gillar att köpa ljus av alla möjliga slag den här årstiden!

Blockljus, värmeljus och kronljus från Ikea. Märket Jubla är gjorda av 100% stearin. Blockljuset brinner med en alldeles lagom stor stilla låga. Nöjd!

18-11-11 Ljus från Ikea, Jubla 100% stearin

Och så kunde jag förstås inte låta bli att köpa en liten ljuskedja av stjärnor (på Clas Ohlson =)  Vet inte om jag behövde den egentligen, men tycker om att lysa upp lite i mörkret:

18-11-11 LJuskedja med stjärnor

När vi kom hem planterade jag en amaryllislök jag beställt och fått från bulbs.se. Det ska bli spännande att se när den blir att blomma. Återkommer med bild då, för den här amaryllisen kommer att bli vacker som attan!

18-11-11 En ny nyplanterad amaryllis

Och när jag kikar på amaryllisarna som jag haft i flera år och som tillbringat sommaren ute i trädgården så ser jag att en av dem har en knopp på väg upp. Jag har inget problem med mina amaryllisar – annat än att de blommar lite när som helst. Ibland blommar de på sommaren ute i trädgården. Lyckas sällan få dem att blomma just till julen. Men vad gör väl det. Amaryllisar är vackra och häftiga oavsett årstid. Och rysligt lättskötta =)

18-11-11 En knopp på väg upp i amaryllisen

Och så var det bra med det. I kväll gör vi det lätt för oss med färdigpanerade torskfiléer och färdiga pommes frites och färdig remouladsås. Kokar lite broccoli till – med vitlök förstås.

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela: