Jag är med blogg igen

Åtminstone ska jag försöka och se. Om jag blir att skriva inlägg någorlunda regelbundet. För jag har saknat att inte ha någon blogg. Efter att ha haft blogg i många år och sen gjort ett uppehåll på några år. Jag saknar att skriva och jag saknar de bloggvänner jag hade och som man kan få om man har en aktiv blogg. Facebook och Instagram är inte samma sak om man är som jag och gillar att skriva många ord =)

Jag och sambon har tillbringat helgen ute i vår stuga i Born. Vi har spikat upp skivor på väggarna i köket. Nu är det klart. Sen ska det rivas lite väggskåp och flyttas andra skåp och så på med renoveringsgips. Sen kommer det roliga – bröstpanel, tapetsera, måla, kakel ovanför diskbänk och spis och göra klart allt som behöver göras klart. Jag ska renovera en gammal kökssoffa och måla den. Sen kan jag ta köket i besittning och fixa med mat och bak och andra härligheter där ute på landet. Oh, vad jag ser fram emot!!!

Stora fönstret i storstugan

Den här stugan ingår i den skogsfastighet som jag och min syster tog över efter vår far för ett par år sedan. Från början var det farmor och farfar som bodde där efter att ha sålt sin villa på Djursholm och sin skärgårdsö. Farmor sa alltid att den lyckligaste tiden i hennes liv var därute i Born där hon odlade blommor och grönsaker, hade en massa värphöns och sålde ägg. Hund och och katt (trots kattsnuva) fanns det. De öppnade även sitt hem för sommarbarn.

Sen har vår far tagit hand om gården och nu är det jag och min syster. Det är en hel del att göra nu – för att få till det så att det blir fräscht och lite mer modernt lätt att hålla rent. Mycket bestyr, men roligt är det.

Stugan består idag av ett kök och en storstuga. På vinden finns en liten kammare som vi ska göra iordning så det går att sova där. Ute finns ”visthusboden” där det också finns en kammare som är gästrum. Förlängningen på visthusboden har varit stall och är nu mer typ verkstad. Det finns också ett gammalt härbre som vi ska försöka fixa iordning så att det går att använda som gäststuga. Taken är bytta överallt utom på härbret, så det behöver fixas.

Men allt tar tid och pengar så vi får göra det i lagom takt. Jobba på helt enkelt. Storstugan fixade vi klar i somras, så där är jättefint. Nu är det köket som har högsta prioritet. Vi hinner jobba på lite till nu under hösten, sen får resten göras i vår och sommar.

Utedass är det förstås =)

Nä, nu räcker det med ord för den här gången. Här kommer några bilder istället:

Härbret tidig morgon i oktober
Härbret tidig morgon i oktober.

Häst/fårhagen tidig morgon i oktober
En del av häst/fårhagen tidig morgon i oktober.

Utsikt från diskbänken
Utsikt från diskbänken.

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela: