Integritetspolicy

Senast uppdaterad: 2018-10-14


Dataskyddsförordningen - GDPRVad är GDPR?

Dataskyddsförordningen (DSF) eller allmänna dataskyddsförordningen, mer känd som GDPR efter engelskans General Data Protection Regulation, är en europeisk förordning med syftet att stärka och harmonisera skyddet för levande, fysiska personer inom Europeiska unionen vid hantering av personuppgifter. Förordningen antogs den 27 april 2016 och började gälla fullt ut den 25 maj 2018. Den ersatte då dataskyddsdirektivet (95/46/EG) från 1995. (Källa: Wikipedia)

> Läs mer på sidan i Wikipedia

Vad innebär det här för mig som privatperson?

Vi delar med oss av allt fler av våra personuppgifter, både genom bankärenden online, shopping, sociala medier eller elektroniska deklarationer. Dataskyddsförordningen (GDPR) hjälper dig att ta kontrollen över denna information genom åtskilliga viktiga rättigheter, som ger dig större makt att skydda dig. (Källa: Datainspektionen)

> Läs mer om vad den nya förordningen innebär för dig som privatperson

Vad behöver jag som bloggar, skickar nyhetsbrev, har en enkel hemsida eller en webbshop tänka på?

Från och med den 25 maj 2018 gäller de nya reglerna och från och med då är det möjligt att också bryta mot dessa. Även om en bloggares maillista knappast kommer vara topp-prio när lagen ska prövas rättsligt så är det viktigt att man har koll på vilka regler som gäller! (Källa: Influencers of Sweden)

> Läs mer om vad du behöver tänka på


Vad är pimli.se?

pimli.se är min egen domän som jag haft för olika ändamål sedan 2005.

Hos pimli.se finns idag endast en blogg: http://pimli.se/blogg.

Cookie-filer

En cookie är en fil som gör det möjligt att identifiera dig som besökare på en webbplats. Cookien sparas i det kommunikationsmedel (exempelvis smartphone, läsplatta eller dator) som du använder dig av för att webbplatsen ska kunna känna igen dig nästa gång du besöker denna.  Cookien gör att din dator blir igenkänd och du sparar tid när du surfar. En cookie-fil är passiv och kan inte sprida datavirus eller andra skadliga program.

> Här kan du läsa mer om cookies

pimli.se: Om du lämnar en kommentar i bloggen sparas ditt namn, din e-postadress och eventuellt webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

AddToAny: Ett tillägg i bloggen som gör det möjligt för besökare att dela inlägg på till exempel Facebook. Här kan du läsa mer om hur tillägget hanterar information och cookies >>

Du kan läsa bloggen även om du blockerat cookies.

Vilka personuppgifter bloggen samlar in och varför de samlas in

Kommentarer

När du lämnar kommentarer till inlägg i bloggen sparar bloggen din kommentar, ditt namn, din e-postadress samt din ip-adress.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Inlägg i bloggen kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar osv.) från andra webbplatser, t.ex. Youtube. Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om du har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Hur länge bloggen behåller dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata (ditt namn, e-postadress, hemsida) att sparas utan tidsgräns.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har skrivit kommentar till inlägg i bloggen kan du begära att få reda på de personuppgifter bloggen har om dig, inklusive själva kommentaren. Du kan också begära att jag tar bort dina kommentarer och alla personuppgifter bloggen har om dig.

Kontaktinformation

Om du behöver kontakta mig angående dina personuppgifter i bloggen: skicka ett mejl till pimli[snabel-a]pimli[punkt]se.