En gnutta snö ute när vi vaknade

Vinterns första vita den 27 oktober

Idag var det lite vitt på backen när jag steg upp. Vinterns första vita här i södra Dalarna. Sambon är ute och sätter på vinterdäck på bilarna. Idag kör man inte ens till butiken utan såna. Inte om man är rädd om medtrafikanter och bilen =)

Jag sov som en stock till klockan nio. Länge för att vara mig på en ledig dag. Men brukar tänka att jag förmodligen behövde sova länge. Så det är säkert bra att jag gjorde det.

Den här helgen behöver vi inte ut och se till stugan för det gjorde min syster och hennes sambo igår. Plockade en massa svamp gjorde de också.

Så den här helgen blir en pyssla-hemma-helg. Ska förstås betala räkningarna också. Lite trist jobb, men jag gillar att ha koll på läget så jag har egentligen inte så mycket emot det.

Fast just nu roar jag mig i Photoshop. Ganska mycket förändringar vid senaste uppgraderingen så det är lite lätt förvirrande ibland. Men jag lär mig väl så småningom. Har en sån där prenumeration på foto-paketet så jag får uppdateringar löpande. Värt pengarna för mig som använder Photoshop mer eller mindre dagligen.

Leker i Photoshop

Eldar i braskaminen. Och har doftljus här och var för att en smula maskera odören av död mus/råtta någonstans under golven. Fy satan vad trött jag är på att de små liven måste lägga sig och dö just under vårt hus. Nå, bara att uthärda, så småningom är den obehagliga lukten borta.

Funderar på att baka nått smaskigt också. Kanske en kladdkaka. Såg ett recept jag är sugen på att prova:

> Nutella-kladdkaka

Fast jag byter förstås ut hasselnötskrämen mot chokladkräm så att även jag kan äta av kakan. Vi får se om det blir nått sånt här godis eller inte. Äter inte godis och sötsaker särskilt ofta så jag kan med gott samvete stoppa i mig de gånger vi har godis och kakor hemma.

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela: