Dag 3: Kan man vara för snäll månne?

Never take kindness for weakness

Jag är känd för att vara snäll. Det är bra. För det ÄR bra att vara snäll.

Men man får inte vara så snäll att man blir utnyttjad. Inte så snäll att man blir dum.

Min chef gillar när jag är Pia, den Pia som inte alltid är snäll bara så där. Som är resonlig, men också har skinn på näsan och sätter ner foten emellanåt.

Jag inser, när jag kontemplerar det hela, hur ofta jag kompromissar och rättar mig – utan att först fråga mig själv hur jag vill göra, hur jag egentligen tycker. Jag bara är rent automatiskt flexibel för att inte uppröra. Och det är så satans bekvämt för alla runt omkring mig. Men jag då!?!

Tror jag ska lyssna mer på min kloka chef helt enkelt. För det ÄR så att ibland vet jag bättre än andra. Varför ska jag då varje gång göra som de som inte tänkt efter lika bra vill? Trots att jag egentligen vill något annat och egentligen är ganska säker på att mitt tänk är bra.

Nej, nu ska här bli ändring. Snäll ska jag fortsätta vara, för det är sån jag är. Men jag ska inte vara dumsnäll mer. Bara så.

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela: