Varm choklad som värmer både kropp och själ

Inte ofta. Men ibland. När jag bli sötsugen. Speciellt om jag är lite frusen.

18-11-04 Varm choklad och skorpa med chokladkräm

Varm choklad och skorpa med chokladkräm värmer både kropp och själ. Kung Markattas chokladkräm är löjligt god. Kostar mer än en krona, men det kan det vara värt. Du får gömma burken för övriga familjen ;o)

Mitt bästa recept på varm choklad:

Till 1 kopp choklad.

  • 1 kopp ekologisk mjölk
  • 2 tsk kakaopulver av bra rättvisemärkt sort
  • 1-2 tsk rättvisemärkt råsocker (anpassa mängden till hur du för stunden vill ha din choklad – lite bittrare eller lite sötare – beror ju på =)
  • 1 tsk maizenapulver (majsstärkelse, för att göra chokladen lite tjockare än mjölk)
  • (en gnutta chili)
  • (2 cl mörk rom)

Häll upp mjölken i en kastrull och vispa nogsamt ner övriga ingredienser (utom rommen då, ifall du vill ha sådan i, den vill du inte koka). Vill du ha lite extra sting så har du i en nypa chili av något slag. Vispa medan du kokar upp. Låt koka en kort stund så chokladen tjocknar en smula av majsstärkelsen.

Servera helst i mugg där den fina färgen på chokladen syns, blir godare då =)

Och förstås kan du om du så vill toppa med lite vispad grädde för att göra den ännu mer kalorifylld och värmande för själen.

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela: