Varför är alla så rädda för förändring – speciellt nu när förändring är absolut nödvändig!?

Människan är aldrig så beundransvärd som när hon utsätts för stora utmaningar.

Men inte nu. Vi gör inget. I alla fall inte tillräckligt mycket. Det är fullt begripligt när det gäller människor som kämpar varje dag för att överleva en dag till. Då är det svårt att ta tag i globala problem… Men vi. Här i Sverige. Gör alldeles för lite. Märkligt är det.

Människor i min omgivning, både IR och på nätet, säger ofta att varför ska lilla fjuttiga Sverige behöva göra så mycket när det ändå inte gör någon skillnad i världen. Men vad fasen är det för sätt att tänka!? Är det verkligen så du som säger sådana saker vill lära dina och andras barn att man ska tänka. Är det ett vuxet förhållningssätt???

Nej! Var lite visionär och visa vägen. Dröm om och kämpa för en bättre framtid för dina barn, barnbarn och kommande generationer. Där det viktigaste inte är att köpa ny tv, ny bil, slänga ut det fullt funktionella köket för att ersätta med ett nytt trendigt eller flyga till Thailand varje år. En framtid där människor kan känna sig trygga. En framtid där du inte går under om du blir sjuk. En framtid där du har möjlighet att vara den du egentligen är. Inte nuet där unga människor skönhetsopererar helt felfria kroppar. Där det är viktigare att vara känd bara för att än att göra skillnad på riktigt. Där alla förväntar sig att få gratis utan att själv bidra med något. Där det alltid är någon annan som ska lösa alla problem, alltid någon annans fel.

Alla borde vid det här laget ha insett att vårt sätt att leva inte gör oss särskilt lyckliga.

Så varför inte passa på. Vi behöver inte vänta på att politiker ska komma till sans. Vi kan skapa stora tunga folkrörelser. Ostoppbara. FÖR en bättre värld och ett bättre sätt att leva. Det har börjat rulla på lite smått. Men det är fortfarande alldeles för många av oss som tvekar och tror att det bästa är att gå tillbaks till något sorts ”det-var-bättre-förr-läge”. Men vet du: Det kommer inte att funka. Det är FRAMÅT som gäller nu.

Jag vill absolut vara med på tåget. Vill du?

Nu räddar vi världen! (credit: http://www.123rf.com/profile_nexusplexus)

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela: