Om bloggen

Mitt bloggliv

Jag började blogga väldigt tidigt. Först på, jag tro det hette, Blogtown. Så har jag varit på Blogsome också. Och sedan i WordPress på den tjänsten. Men sen hoppade jag över till WordPress på eget webbhotell. Eftersom jag ville modda mer än man kunde i bloggtjänsterna. Och sen dess har jag haft bloggen i egen installation av WordPress på mitt webbhotell.

Jag har haft lite olika webbhotell, men sedan 2010 håller jag till hos Binero. Där finns allt jag vill ha till bra pris och jag har hittills alltid fått snabb hjälp när jag behövt. Så jag blir kvar.

WordPress-bloggat har jag gjort sen 2006. Jag gjorde ett uppehåll på två år, från augusti 2016 till nu. Jag var less på att hålla på och tyckte att Facebook och Instagram kunde räcka. Men sen dess har Facebook blivit alldeles för fullt med ohemula användare som gör rasistiska och andra fientliga påhopp på både den ena och den andra och där finns så mycket vansinniga inlägg och kommentarer att jag fullkomligt har ledsnat på att befinna mig där. Det är helt enkelt utmattande. Dessutom gillar jag att skriva mer än väldigt korta stycken. Så nu kör jag lite blogg igen, så får vi se.

Jag har haft några andra bloggar också. Bland andra Matklok.se. De inläggen har jag importerat till den här bloggen, pimli.se/blogg, för att ha dem kvar – går att hitta under kategorin Matklok. Det var roligt så länge det varade, det var under den tiden när det blev en riktig folkrörelse runt det här med vår mat, hur den produceras och vad det egentligen är vi äter.

Men det blev lite för stort för en heltidsarbetande mamma. Förfrågningar om att delta i radioprogram och debatter osv. Så jag fattade beslutet att stänga den bloggen och tänkte att jag ändå gjort någon sorts nytta i att driva på den här folkrörelsen. Som har gett resultat. Det är inte längre vanligare än ovanligt med natriumglutamat i både det ena och det andra. Vi har Äkta vara och en rad andra organisationer och grupper som driver kampen. Och jag vill gärna tro att de flesta av oss är betydligt mer upplysta idag än för tio år sedan.

Nå, tillbaks till den här bloggen

  • Bloggen har funnits i någon form sedan 2006.
  • Bloggen är personlig och jag använder egen installation av WordPress hos mitt webbhotell Binero.
  • Just nu använder jag temat Catch Responsive, som jag moddar en smula.
  • Möjligheten att lämna kommentarer till ett inlägg stängs när inlägget är 30 dagar.
  • CSS hanterar jag med Free CSS Toolbox eller direkt i WordPress och övrig kodning med PSPad editor. För att flytta filer hit och dit mellan hotellet och min dator använder jag FileZilla.
  • Om du har frågor om eller synpunkter på bloggen kan du skicka ett mejl till pimli[snabel-a]pimli[punkt]se.

/Pimli
i oktober 2018

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.