Härliga jultider – ledighet och avkoppling!

Vinter (image credit: jojjik / 123RF Stock Photo)Vinter

Det är värt allt extrajobb man lägger på sig inför jul. Det är värt det. När man sen så här på juldagen sitter i ett någorlunda städat och pyntat hus och julaftonen blev alldeles lagom bra, med lagom mycket mat och god efterrätt (pannacotta förstås 🙂 ), julklapparna var få men uppskattade och nu är det inget som måste göras på flera dagar. Bara att syssla med det man får lust till. Ja, det är värt det. För utan alla de här förberedelserna och grejandet skulle man inte få samma känsla i det lugn som infaller efter julaftonen.

Och förstås sitter jag och tittar på naturprogram. Den lugn och ro som (för det mesta) finns i de programmen passar utmärkt till min sinnesstämning :bobobido:

(Vet du: när en humla landat på blomman frikopplar den vingarna, men fortsätter gasa på. Vibrationerna som då skapas hjälper till att pollinera blomman. Underbart! Och den makalösa naturen är vi i realiteten inte ett skvatt rädda om. Skäms på oss!)

Jag önskar dig som läser det här samma lugn och tillfredsställelse som jag känner!

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela:

2 reaktioner på ”Härliga jultider – ledighet och avkoppling!”

  1. Jag önskar dig också en Gud Jul eller mer kanske en god fortsättning på julen.
    Idag snöade jättemycket här, men det är väl nu snön ska falla och inte på sommaren. 🙂

    1. Jag gillar när det är snö på vintern – det jag inte är förtjust över är när det är väldigt kallt ute, det gillar jag inte. Annars är det ganska ok faktiskt. Hellre snöande hela vintern än regnande hela sommaren 🙂

Kommentarer inaktiverade.