Nonogram – japanskt bildkryss

Jag har hittat en ny sysselsättning: Nonogram (eller japanskt bildkryss). En mycket trevlig sysselsättning att hålla på med som omväxling till vanliga korsord, sudoku och sådant. Jag har gjort ett kryss som ni kan roa er med. Det ska bli en bild av en fjäril – typ ;).

Talen utanför diagrammet visar hur många rutor som ska färgläggas i varje rad och kolumn. Mellan varje färglagd grupp i raden eller kolumnen måste det finnas minst en tom ruta.

Skriv ut och lös nonogrammet!

Några tips på vägen:

Börja med de kolumner eller rader där många rutor ska färgläggas. Ofta går det då att se att ett antal rutor någonstans typ mitt på raden/kolumnen ska färgläggas.

Så snart du är säker på att en ruta absolut inte ska färgläggas gör du ett litet kryss i rutan så du vet att just den rutan inte ska färgläggas.

Det finns en hel del att läsa om Nonogram i Wikipedia. Hör gärna av dig om du vill ha lite hintar om lösningen – ifall du jussom fastnar efter vägen :grin:.

Lösningen kommer om några dagar. Lycka till!

/Pimli

Andra bloggar om: , , – om det finns några 😉

/Pimli


© Bilder och texter är mina om inget annat anges.
© pimli.se - All rights reserved.


Dela:

4 reaktioner på ”Nonogram – japanskt bildkryss”

 1. Var hittar man krysset du gjort? Eller har jag missförstått ngt grundligt här…låter invecklat och funderar på hur du gjort ett sådant…

 2. Hej Pia!
  Ditt nonogram syns inte om man använder IE. Firefox däremot funkar alldeles utmärkt. Fast jag fattar nog inte riktigt hur man ska göra. Får ta och skriva ut det och klura med penna och suddgummi i högsta hugg.
  Kram Ingrid

 3. Hej och hå! Jag hade skrivit fel width på bilden. FF redde ut det hela ändå, men IE lydde mina order och visade ingen bild. Nu är det fixat i alla fall. Jättetack för att ni påpekade det hela – undrar just hur många som varit förbi utan att begripa nånting…

 4. Vad roligt att du har upptäckt japanska korsord (som det är mer känd som) som var en av de större anledningarna att jag prenumerade på tidningen Hjärngymnastik, som nu tyvärr läggs ned pga för litet kundunderlag 🙁 I morse blev jag klar med förra numrets japanska korsord med två färger som var bitvis lite knepigt, där motivet var en känd amerikansk blind artist.

  Jag slutar med att tipsa om favoriten http://www.griddlers.net, en sida där man kan finna tusentals "vanliga" och 3D japanska korsord.

  M. Laby

Kommentarer inaktiverade.